Arad: AUDIO Proiect în premieră națională, la Arad, pentru a avea cadre didactice mai bine pregătite

Dascălii din Arad vor urma cursuri speciale pentru a putea promova examenele de titularizare sau definitivat din anul 2020.

Măsura este luată în premieră națională decătre conducerea Inspectoratului Școlar Arad, dupăce rezultatele celor care asipră la un loc sigur la catedră sunt slabe, rămând sub media națională.

Conform șefului Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu, „dacă ne uităm în trecut, ştim că Aradul nu s-a situat pe primele locuri la rezultatele examenelor de titularizare şi definitivat. De aceea, am venit cu propunerea desfăşurării unor activităţi remediale, astfel încât în 2020 să ne aflăm pe locuri mai bune la rezultate. Un prim pas în acest sens este implementarea unui program special de pregătire. Suntem singurul inspectorat şcolar din ţară care va avea în derulare astfel de activităţi, este o premieră”.

„Programul va fi derulat în colaborare cu o firmă din Timişoara care, din 2006, se ocupă de formarea profesională a adulţilor. Firma va asigura logistica necesară, iar ISJ Arad va pune la dispoziţie resursa umană formată din inspectori şcolari şi profesori metodişti, dar şi săli de cursuri din şcoli”, a mai declarat șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu.

Șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu.

https://soundcloud.com/user-172193564/rec-20190809-1609-recording-2502-aradcu-00-anca-stoenescu-vi09aug-complet

 

Programul începe pe 1 octombrie şi va dura până pe 30 iunie anul viitor, iar în prima serie de pregătire vor intra învăţători şi educatori, peste 100 de cadre anunţând deja că se vor înscrie. Materiile la care vor fi pregătiţi sunt limba română, matematica şi limbile străine, iar programa va fi exclusiv de la concursurile de definitivat şi titularizare.

Programul va include conceperea dosarului de înscriere pentru că autoritățile au constat că mulţi candidaţi nu ştiu să întocmească dosarul.

Programul nu are un buget, motiv pentru care cei care se înscriu vor plăti o taxă lunară, care va fi stabilită în funcţie de numărul participanţilor la pregătire.

La examenul de titularizare din acest an, doar 42% dintre candidați au fost admişi şi ar putea deveni titulari pe una dintre catedrele scoase la concurs.

În judeţul Arad există 4.600 de cadre didactice în şcolile publice, dintre care 3.600 sunt titulare pe posturi.

Sursa foto: Anca Stoenescu Facebook