Arad: AUDIO Şofer prins cu alcoolemie la o valoare de contravenţie, cercetat penal după ce a fost retestat la cerere

Un şofer de 52 de ani, din judeţul Arad, care a fost depistat în trafic cu alcoolemie la o valoare de contravenţie a cerut să îi fie recoltate probe biologice, care au confirmat însă o alcoolemie de aproape trei ori mai mare, ceea ce încadrează fapta la infracţiuni, astfel că s-a ales cu dosar penal.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii din Peregu Mare au depistat, la data de 23 mai a.c., un bărbat de 52 de ani, din Șeitin, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza aceleiași localități, fiind sub influența alcoolului”.

„În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,38 mg./l. alcool pur în aerul expirat, valoare care situează abaterea în zona contravențională. Bărbatul a solicitat recoltarea de probe biologice, care au confirmat prezența alcoolului în sânge, în concentrație de 0.92, respectiv 0.74 g./l. alcool pur în sânge. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Conform procedurilor, şoferului nu i-ar fi fost recoltate probe biologice la valoarea sub 0,4 mg/l descoperită cu alcooltestul, decât dacă a fi fost implicat într-un incident rutier. În urma cererii sale de a fi testat şi prin probe de sânge, noua valoare descoperită i-a determinat pe poliţişti să îl cerceteze penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Dacă ar fi acceptat prima testare, s-ar fi ales cu amendă și suspendarea permisului pe 90 de zile, cu dreptul de a da examen pentru recuperarea documntului după 30 de zile.
Fiind cercetat penal, bărbatul se alege suspendarea dreptului de a conduce până la emiterea senținței de condamnarea, indiferent de cât durează procesul.