Arad: AUDIO Un primar din județul Arad, „revoltat” de costurile avizelor necesare de la distribuitorul de energie electrică ENEL. „Au anumite legi speciale. Banii de la Guvern noi finanțăm o companie privată. Chiar nu e corect, sper că se va sesiza cineva”

Primarul comunei Zăbrani din județul Arad, Marian Toader, se declară „revoltat” de taxele impuse de distribuitorul de energie electrică ENEL pentru emiterea unor avize necesare proiectelor pe care primăria are în derulare.

Marian Toader şi-a prezentat nemulţumirile pe Facebook, unde a postat şi o factură primită de la E-Distribuţie Banat SA, pentru ca localnicii să afle cum o parte din banii comunei merg pe avizele necesare proiectelor. Primarul scrie că pentru ca în sfârșit să poată începe lucrările de asfaltare a unei străzi în localitatea Chesinţ, în lungime totală de 700 metri, are nevoie de un ultim aviz de la ENEL pentru care primăria trebuie să plătească o taxă în sumă de aproape 6.000 lei (5.696,98 lei!) Asta, în condiţiile în care Enel, pentru cei peste 3.500 stâlpi pe care îi are în proprietate pe raza comunei Zăbrani, plăteşte drept taxă ZERO LEI, mai spune primarul Marian Toader.

Click aici sau pe linkul de mai jos pentru a asculta declarația completă a primarul comunei Zăbrani, Marian Toader.

https://soundcloud.com/user-880250789/2019-10-16-105307-aradcu-00-marian-toader-primar-comuna-zabrani-mi16oct-complet

Primarul a mai declarat că zeci de mii de lei sunt plătiţi anual către E-Distribuţie Banat SA, companie care face parte din grupul Enel, pentru ca anumite proiecte să poată fi derulate în comună. Edilul a spus că legea nu-i permite să aibă o poziţie similară faţă de companie, chiar dacă e privată, iar primăria nu poate taxa compania pentru stâlpii de pe domeniul public al comunei pentru că există o lege specială, ceea ce nu e corect.

În cazul străzii de 700 de metri care urmează să fie asfaltată, lucrările se ridică la suma de 360.000 de lei.

Compania E-Distribuţie Banat SA nu a reacționat, până în acest moment, la acuzele primarului comunei Zăbrani, Marian Toader.

Sursa foto: Marian Toader Facebook