Arad: AUDIO VIDEO Băiat de circa 13 ani, blocat într-o zonă cu apă adâncă din Crișul Alb, salvat de către pompierii din județul Arad. Unul dintre pompieri a înotat până la copil

Un băiat de circa 13 ani a fost salvat, marți, decătre pompierii din județul Arad, în cadrul unei misiuni contratimp, pe care la final au anunțat-o ca „misiune îndeplinită și o nouă viață salvată”.

ARADCU 00 ISU ARAD MA30IUN

Arad: AUDIO VIDEO Băiat de circa 13 ani, blocat într-o zonă cu apă adâncă din Crișul Alb, salvat de către pompierii din județul Arad. Unul dintre pompieri a înotat până la copilUn băiat de circa 13 ani a fost salvat, marți, decătre pompierii din județul Arad, în cadrul unei misiuni contratimp, pe care la final au anunțat-o ca "misiune îndeplinită și o nouă viață salvată".https://realitateadearad.net/index.php/2020/06/30/arad-audio-video-baiat-de-circa-13-ani-blocat-intr-o-zona-cu-apa-adanca-din-crisul-alb-salvat-de-catre-pompierii-din-judetul-arad-unul-dintre-pompieri-a-inotat-pana-la-copil/#arad #isuarad #georgeplesca

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 30 iunie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „cei trei copii de 11 – 13 ani erau la scăldat în râul Crișul Alb in localitatea Buteni. La un moment dat unul dintre copii a intrat în curentul puternic și a fost purtat într-o zonă cu apă adâncă. Din fericire a reușit să se agațe de o piatră și să se urce pe ea. Apa îi depășea nivelul pieptului. Ceilalți doi prieteni au rămas pe o insuliță și au apelat serviciul 112”.

„Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș la ora 18.40 de minute. În cea mai mare viteză au fost alocat un echipaj de căutare salvare cu barcă și echipajul SMURD al subunității. Drumul până la Buteni a fost parcurs în mai puțin de 10 minute și încă 7 minute până la râu. Din fericire în momentul sosirii echipajelor de intervenție, copilul deși la limita puterilor era încă la suprafață. Fără să mai lanseze barca la apă unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare și l-a adus până pe insuliță unde a fost preluat de paramedici SMURD. După evaluare copilul în hipotermie a fost transportat la spitalul din Sebiș. O nouă misiune reușită, o nouă viață salvată”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca,.
Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad