Arad: AUDIO VIDEO FOTO 18 migranți, cu vârste cuprinse între 3 luni și 45 de ani, descoperiți pe câmp, în Arad, la granița cu Ungaria. O călăuză din Serbia, cercetată

18 migranți, cu vârste cuprinse între 3 luni și 45 de ani, au fost prinși decătre polițiștii de frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din România, pe jos, chiar peste câmp, pe la frontiera din județul Arad, pentru a ajunge în spațiul Schengen, a anunțat, sâmbătă, Poliția de Frontieră Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, migranții au fost reținuți la cca 500 de metri de linia de frontieră, în zona punctului de trecere a frontierei Vărșand, din județul Arad.

Un cetățean sârb de 51 de ani, care îi transportase cu un microbuz cu numere de Serbia, a fost identificat într-o benzinărie din zonă. Individul este cercetat pentru călăuză și trafic de migranți.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au observat, în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, mai multe persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp. Deoarece cei în cauză nu își justificau prezență în zona de frontieră, au fost duşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci cetățeni irakieni, doi sirieni și unsprezece somalezi. În cadrul cercetărilor, lucrătorii noştri au stabilit că cetățenii străini au fost lăsaţi în apropierea frontierei de un cetățean sârb care conducea un microbuz. Imediat, o echipă a STPF Vărşand l-a identificat într-o benzinărie din apropiere, ca N.M., în vârstă de 51 de ani”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cei optsprezece cetățeni de origine afroasiatică sunt şapte bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, respectiv şase minori, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, de unde urmau să fie preluaţi de sârb şi apoi conduşi într-o ţară din vestul Europei.

Cetățeanul sârb este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini, pentru de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.