Arad: AUDIO VIDEO Mai multe locuri de parcare de închiriat în Arad

Mai multe proiecte importante au fost votate, joi, în Consiliul Local al Muncipiului Arad, printre care creșterea numărului locurilor de parcare care vor fi scoase la licitație.

Cu peste 30 de puncte pe ordinea de zi, aleșii locali și-au exprimat votul vizavi de mai multe proiecte importante pentru oraș. De departe unul dintre cele mai așteptate proiecte a fost cel privitor la actualizarea documentației aferente serviciului public de administrare a zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, cu alte cuvinte predarea către societatea Recons a peste 2400 locuri de parcare amenajate în cartierul Micălaca prin proiectul de Regenerare urbană a spațiior dintre blocuri.

În total, este vorba despre 2484 locuri de parcare, dintre care 2425 obișnuite și 59 pentru persoane cu dizabilități.

În următoarele săptămâni, societatea va organiza licitația pentru ocuparea acestor locuri de parcare.

„Este vorba despre parcările la sol din cartierul Micălaca. Întrucât sunt finalizate, am considerat că trebuie să facem acest prim pas, pe de o parte pentru ca oamenii să beneficieze de ele, iar pe de altă parte cu scopul ca Primăria, prin Recons, să poată încasa taxa de parcare. Ele vor fi licitate în conformitate cu regulamentul pe care îl cunoașteți. Pe măsură ce reușim să facem recepțiile parțiale la celelalte parcări, în următoarele săptămâni, intenționăm să predăm și parcările din cartierul Confecții, apoi cele din zona Calea Aurel Vlaicu, partea stângă și partea dreaptă, urmează parcările la sol din cartierul Alfa. Estimez că în aproximativ două luni de zile vom reuși să predăm societății care administrează parcările din oraș toate parcările amenajate în cadrul proiectului de Regenerare urbană”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul de regenerare urbană se desfășoară în cartierele de blocuri din municipiul Arad.