Arad: AUDIO „Zilele Aradului la Tubingen”, un succes. Cu ce s-a prezentat Aradul în Germania

Cultura germană este o parte a culturii arădene, iar acest lucru s-a văzut, în aceste zile, când în Germania a avut loc campania „Zilele Aradului la Tubingen”, districtul german care este înfrățit cu Aradul.

Alături de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, la eveniment au participat și primarii localităților Pecica și Buteni, precum și o importantă delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Prima parte a Zilelor Aradului la Tübingen a însemnat întâlniri oficiale pentru discutarea unor proiecte, vernisajul unei expoziții de Artă plastică Mihai Takács, cu tablouri despre panorama urbană arădeană (colecția lui Andrei Andó), spectacolul susținut de tânăra arădeancă Sara Gheorghe (atât de impresionantă încât i s-a solicitat să susțină și un al doilea recital în afara programului său), dansurile Ansamblului Păstrătorii Tradiției, din Pecica, dar și contacte la nivel universitar (ale Universității de Vest „Vasile Goldiș”) și administrativ (ale primarilor Petru Antal și Mircea Braiți).

La Rottenburg, Aradul a fost „actorul principal” inclusiv al unui festival local, trupele arădene Arthur in Neverland și B-Ton fiind „cap de afiș”. Tot aici a avut loc o expoziție a foto a artiștilor vizuali de la Foto Club Pro Arad, prezentată de vicepreședintele clubului, Călin Andra.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „am promovat oferta turistică și culturală a județului Arad, elementele de cultură și civilizație arădeană care ne accentuează unicitatea în Europa Centrală”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Proiectul a demarat încă de anul trecut, când Consiliul Județean Arad s-a înfrățit cu districtul Tübingen”.

„Am dorit să prezentăm partenerilor germani o altă față a României, să oferim imaginea oamenilor harnici, responsabili, dedicați valorilor europene, care trăiesc în județul Arad și, în general, în vestul României. Cultura germană este o parte a culturii arădene. Avem o comunitate puternică de oameni de afaceri germani. Avem școală generală și liceu german. Iar unii dintre cei mai importanți parteneri sociali ai Aradului sunt din Germania. Putem considera că această deplasare a fost un succes, că Aradul s-a prezentat foarte bine, atât pe plan cultural, cât și ca o perspectivă a colaborării administrative, universitare și economice”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Arădenii s-au prezentat în Germania cu o expoziți de artă plastică și fotografie, dar și spectacolele de muzică și dansuri.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad