Arad: Autorul unei înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, prins după 8 luni de cercetări. Femeia de 80 de ani a rămas fără 18.800 lei

Un bărbat de 38 de ani, care a înșelat o femeie de 80 de ani prin metoda „accidentul” a fost identificat după 8 luni de cercetări.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „bărbatul în vârstă de 38 de ani, din județul Caraș-Severin, la data de 21 septembrie 2018, ar fi contactat telefonic o femeie din municipiu, spunându-i că este fiul ei și că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, iar pentru plata spitalizării ar avea nevoie de o sumă mare de bani. De asemenea, bărbatul ar fi instruit femeia să predea suma de bani unei terțe persoane, cu care aceasta s-a întâlnit în fața imobilului din municipiu, unde domiciliază”.

„Femeia, în etate și cu probleme de vedere și auz, i-a înmânat bărbatului suma de 18.800 de lei. La scurt timp după cele întâmplate, fiul persoanei vătămate a luat legătura cu mama sa, și după ce a luat la cunoștință despre cele întâmplate, a sesizat poliția”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

După opt luni de la înşelăciune, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea suspectului, intermediarul fiind un taximetrist care a fost trimis să ridice banii, la o comandă de a face un comision, fără să ştie că este implicat în comiterea unei infracţiuni, el fiind martor în acest caz.

Suspectul este cercetat pentru înşelăciune, el fiind încarcerat, în acest moment în Penitenciarul Giurgiu, pentru altă faptă, însă mai este vizat și de alte anchete de înșelăciune. În septembrie 2018, individul era în libertate.

Banii nu au fost recuperați, Polițiștii continuă cercetările în acest caz.