Arad: Bărbat de 52 de ani din Arad vindecat de COVID-19 după două luni de la internare şi 25 de zile în care stat intubat la ATI

Un bărbat de 52 de ani din Arad, bolnav de COVID-19, s-a vindecat după două luni de la internare şi 25 de zile în care stat intubat la ATI.

Medicul coordonator Compartiment ATI COVID-19, dr. Mihaela Albu Gulyas, spune că a fost o provocare pentru întreaga echipă medicală.

Bărbatul de 52 de ani a ajuns la spitalul județean din Arad pe data de 23 martie, cu COVID19, în stare gravă, motiv pentru care a fost transferat pe Secția Clinică ATI II. A stat aici 6 zile, după care, conform protocolului, a fost transferat Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște, a declarat medic șef Secție Clinică ATI II, dr. Teodora Olariu.

Din păcate starea de sănătate a pacientului s-a agravat, iar echipa medicală de pe ATI COVID-19 a decis să îl intubeze și să îl ventileze mecanic. Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat și monitorizat în permanență și treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătățească. Pentru că scăpase de noul coronavirus, a fost mutat pe secția ATI I, unde sunt îngrijiți pacienții fără Covid-19, unde a fost îngrijit sub coordonarea medicului șef, dr. Cristian Nicolescu. Aici a început să mănânce singur și treptat, cu ajutorul unui kinetoterapeut, după mai bine de o lună, a făcut primii pași.

Astăzi, bărbatul a fost externat de pe Secția Clinică Medicină Internă I, Compartimentul Alergologie, nerăbdător să își revadă familia și cu certitudinea că din lupta cu COVID-19 se poate ieși învingător, mai spun medicii.

Sursa foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad