Arad: Bărbatul care ar fi provocat o explozie la bancomat, furând peste 400.000 lei, arestat preventiv. Soția sa, cercetată în libertate

Bărbatul de 32 de ani, reţinut pentru furt calificat şi distrugere, după ce ar fi provocat o explozie la un bancomat din municipiul Arad şi a sustras peste 400.000 de lei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce soția sa, de 28 de ani, reţinută iniţial în acest caz, va fi cercetată în stare de libertate.

Decizia a fost luată, marți, de magistraţii Judecătoriei Arad, care au admis, cererea procurorilor, care nu au solictat arestarea femeii.

Poliția din Arad a anunțat, marți dimineață, că bărbatul și femeia au fost reținuți. Supranumiți „Bonnie și Clyde de România”, bărbatul anchetat este Ioan Flavius Ritan, de 32 de ani, din Semlac, județul Arad, iar femeia se numește Claudia Ritan, de 28 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș. Cei 2, care sunt părinții unei fetițe de câțiva anișori, locuiau mai mult în Italia și veneau în România dădeau spargeri la bancomate.

Pentru a da de urma celor 2, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții, 2 în municipiu și 1 în comuna Semlac.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „ca urmare a cercetărilor, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe instrumente de spargere, 2 butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal”.

„Ca urmare a investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie, cele bărbatul și femeia ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie, ar fi sustras aproape 425 mii de lei (424.880 de lei) din interiorul unui bancomat din Arad, dupăce au provocat o exploze care a distrus ATM-ul. De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizată mașina folosită la săvârșirea faptelor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

În acest caz există și un complice, care încă nu a fost prins, așa că este căutat în continuare.

În investigații au fost implicați polițiști din 7 județe și municipiul București, inclusiv de la Institutul Național de Criminalistică șo Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.

Arad: Un bărbat și o femeie, reținuți pentru că au creat o explozie și au aruncat în aer un bancomat din care au furat banii. Ce au găsit polițiștii la descinderi