Arad: Bătaia care a pus pe jar autoritățile a fost o farsă a celor 3 copii implicați. Ce au constatat polițiștii

Un filmuleț postat pe Facebook, în care un minor apare ca fiind bătut crunt cu pumnii și picioarele de un alt adolescent, a pus pe jar autoritățile și au oripilat o comunitate din Arad. Copiii au fost identificați și chemați la audieri, împreună cu părinții lor. După ce mai multe instituții s-au autosesizat, ancheta a dovedit că totul este o farsă, pusă la cale chiar decătre adolescenții care apar în filmare. Polițiștii au întocmit totuși un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Scena a fost filmată într-un garaj din satul Sânmartin, din județul Arad, în urmă cu circa 2 luni, iar acum a ajuns pe internet. Un vecin le-a descărcat și i le-a arătat mătușii copilui lovit, care l-a anunțat imediat pe tatăl băiatului.

De la asistenți sociali la inspectori de la protecția copilului și polițiști, cu toții au intrat în alertă, crezând că un minor se află în pericol. În fața anchetatorilor însă, adevărul a ieșit la lumină. Copiii facuseră o farsă: unul a jucat rolul victimei, altul pe cel al agresorului și ,cel de-al treilea a filmat scena bătăii. Tatăl celui care a filmat a găsit videoclipul în telefonul fiului său și, ca pedeapsă, l-a postat pe Facebook. De aici a început totul.

În fața politistilor, copiii au recunoscut totul.

Deși a fost o farsă, până la închiderea oficială a cazului, în cauză s-a întocmit un dosar penal.

Farsa ar putea să îi coste pe protagonistii filmlețului. Cel puțin pe părinții lor, care ar putea plăti o amnedă.

Cu câteva zile în urmă, tot în județul Arad, un atac cu cuțitul soldat cu 1 mort și 2 răniți a fost transmis în direct pe Facebook.