Arad: Campanie pentru prevenirea delicvenței în rândul copiilor. Mesajele transmise către elevi

O campanie pentru prevenirea delicvenței în rândul copiilor a avut loc zilele trecute, (15 ianuarie) la școala din comuna Șepreuș, județul Arad, a anunțat, duminică, Poliția Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și cei ai Poliției Orașului Chișineu-Criș au fost prezenți la Școala Gimnazială Mihai Veliciu din comuna Șepreuș. 60 de elevi precum și cadrele didactice au aflat cum pot preveni delincvența juvenilă. Activitatea de informare a elevilor a constat în prezentarea genurilor de infracțiuni pe care le pot comite minorii, consecințele juridice și mijloacele de prevenire”.

Cele mai numeroase fapte comise de minori sunt furturile simple, dar și lovirile sau alte violențe. Elevii au aflat că deși sunt minori, pot răspunde penal de la vârsta de 14 ani și că aceste fapte le poate afecta viitorul, întrucât infracțiunile rămân înscrise în cazierul judiciar necesar la angajare, de asemenea, părinții lor pot răspunde atât contravențional, cât și civil dacă legea este încălcată de minori.

„După prezentarea aspectelor legislative și a materialelor video pe această temă, polițiștii le-au explicat elevilor importanța implicării lor în procesul instructiv-educativ realizat de către profesori. Tinerii trebuie să conștientizeze că disciplinele studiate în cadrul școlar au rolul de a le descoperi și dezvolta laturi ale personalității, inteligența în general”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Alături de polițiști, la aceste activități au participat și colegii jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, precum și inspectori ai D.G.A.S.P.C. Arad.