Arad: Caravana Docuart, cu filme documentare românești, este luni și marți la cinema ARTA din Arad. Intrarea este liberă

CaravanaDocuart, care își propune să stimuleze și încurajeze documentarul românesc, revine la Arad, au anunțat, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, care sunt organizatorii locali ai manifestării.

Proiecțiile au loc luni și marți, 10 și 11 iunie, la cinema Arta, de cu începere de la ora 19.00.

Luni, 10 iunie vor rula filmele: „Spații abandonate” de József László (2018, 21 min), „Nunta anului” de Bán József (2017, 60 min) și „Materie și gest” de Diana Iabrasu (2018, 75 min). Marți, 11 iunie, veți putea vedea peliculele: „Tatăl meu, Imre” de Andreea Stiliuc (2018, 39 min),  ”Eu sunt Hercule” de Marius Iacob (2017, 53 min) și „Brașov 1987. Doi ani prea devreme” de Liviu Tofan (2017, 90 m).

Accesul la proiecțiile Caravanei este liber.

Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării. În 2019, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Acest proiect are ca scop popularizarea și încurajarea producției de documentar românesc, stimulând atât regizorii, cât și spectatorii în desfășurarea evenimentului.

Caravana Docuart este cofinanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC). Parteneri locali ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură și Asociația Culturală CitiZenit.