Arad: Câteva mii de mesaje de felicitare și „La Mulți Ani” pentru Majestatea Sa Margareta, transmise din 63 de țări de pe 5 continente

Câteva mii de mesaje de felicitare și „La Mulți Ani” pentru Majestatea Sa Margareta au fost transmise în 63 de țări de pe 5 continente.

Totul s-a întâmplat într-o campanie a Radioclubului ADMIRA din municipiul Arad.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a primit la Castelul Săvârșin pe reprezentantul Radioclubului ADMIRA din municipiul Arad, Mihai Kovacs.

„Cu ocazia zilei de naștere a Custodelui Coroanei, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, radioclubul arădean a inițiat o serie de legături radio în telegrafie (CW) și în fonie (SSB) cu un număr de 2.515 stații radio aparținând radioamatorilor din 63 de țări de pe 5 continente”, anunță, vineri, site-ului Familiei Regale, romaniaregala.ro.

Evenimentul radiofonic a avut indicativul YQ69MSCC și a fost organizat în omagiu pentru Majestatea Sa Margareta, pentru contribuția sa de aproape trei decenii la îmbunătățirea vieții categoriilor vulnerabile din societate: bătrânii și copiii.

La realizarea inițiativei radioamatorilor au contribuit, alături de Mihai Kovacs (indicativ radio YO2MKI), radiotelegrafiștii Adrian Singiorgian (indicativ radio YO2MIL), Dimitrie Zaslo (indicativ radio YO2AMU) și Ioan Usca (indicativ radio YO2MJZ).

Mihai Kovacs a prezentat Majestății Sale un exemplar al jurnalului de bord al acțiunii, în care sunt menționate toate legăturile radio, toate țările și toate stațiile cu care a fost luată legătura. Radioamatorii din lume au transmis Majestății Sale la mulți ani și urări de bine cu ocazia aniversării zilei de naștere.

O acțiune similară a avut loc în octombrie 2015, când Mihai Kovacs și colegii săi arădeni au inițiat o amplă serie de legături radio cu ocazia zilei de naștere a Regelui Mihai I.

Memmbrii Familiei Regale a României au petrecut Crăciunul și Anul Nou la Castelul Regal de la Săvârșin.

Regele Mihai spunea mereu că Săvârșin, unde Familia Regală are singura reședință privată din România, era locul său preferat.

Sursa foto: romaniaregala.ro