Arad:  Câteva sute de persoane, la ceremonia de absolvire de la liceul românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula, Ungaria

Câteva sute de persoane au participat la evenimentul de serbarea absolvenților liceului românesc „Nicolae Bălceascu” din Gyula, Ungaria.

Conform consulului general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, manifestarea, care a avut loc sub genericul „La revedere, școală dragă!”, a reunit 53 de elevi, cuprinși în două clase. Alături de absolvenți au fost peste 400 de persoane, alți elevi, profesori, părinți și invitați.

Programul serbării a cuprins mai multe părți. Cele două clase absolvente au urcat pe scenă și au prezentat câte un montaj liric, în lb. română și lb. maghiară, realizat sub îndrumarea unor cadre didactice, în care prin muzică și versuri elevii și-au exprimat recunoștința față de cadrele didactice. Fiecare dintre acești elevi a primit câte o floare și un dar simbolic, o trăistuță, din partea colegilor din clasa a XI-a. În partea finală a programului oficial, conducerea școlii a împărțit mai multe premii elevilor merituoși, din clasa a XII-a.

Eveniment caritabil pentru grădiniță

Și în localitatea Pocei (Pocsaj), din judeţul Bihorul-Unguresc (Hajdu-Bihar), localitate cu veche traditie românească, a avut loc un eveniment dedicar învățământului românesc… este vorba despre un eveniment caritabil, care a avut scopul de a strânge fonduri necesare dezvoltării grădiniței locale, la care sunt educați un număr de 117 preșcolari. Manifestarea a cuprins un program cultural complex, dăruit de preșcolarii de la grădiniță locală, precum și o tombolă.