Arad: Câteva sute de persoane, la Marșul pentru Viață din Arad. Marșuri au mai avut loc și în 10 localități din județ

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Arad la cea de-a 9a ediție a manifestării „Marşul pentru Viaţă”, care se desfășoară sub sloganul: „Unic din prima secundă”. Manifestarea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului.

 

Oamenii s-au adunat cu copii de toate vârstele în Parcul Avram Iancu din spatele Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, unde a avut loc un spectacol, iar apoi au mers pe Bulevardul Revoluţiei până la Secţia de Obstretică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde s-au rugat. De la Matern, participanţii la marş au mers la Catedrala Ortodoxă de la Podgoria, unde s-au rugat, la finalul marşului care a ținut cca două ore.

Marşul, care a ajuns la Arad a ajuns la cea de-a 8a ediţie, iar la nivel național este la ediția cu numărul 9, este organizat decătre Asociaţia Filantropia şi Asociaţia Ikon şi beneficiază de binecuvântarea Arhiepiscopiei Aradului.

Oamenii au avut la ei pancarde cu mesaje împotriva avorturilor şi pentru susținerea familiei şi vieții. „Viața este primul şi cel mai important drept al omului”, „Îți mulțumesc mamă”, „Bărbații adevărați sunt şi tați adevărați”, „Bărbații adevărați aleg viața”, „Pentru viaţă pentru femei pentru famile”, „Porunca a şaptea:să nu ucizi”,”Regret că am făcut avort”, „Avortul ucide” sau „Ajută mama și copilul” sunt câteva din mesajele care se puteau citi pe pancarde.

Pe lângă marşul din municipiul Arad, au mai avut loc marşuri în cele 8 oraşe din judeţ (Chişineu Criş, Curtici, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiş) şi în comunele Gurahonţ şi Săvârşin.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Sibiu și Timișoara în anii 2000.