Arad: Câteva zeci de sesizări la Primăria Municipiului Arad din cauza gropilor din carosabil.  Harta orașului a devenit roșie

Câteva zeci de arădeni au depus, în cursul ultimei săptămâni, sesizări cu privire la gropile de pe străzi, dupăce Primăria Arad a cerut populaţiei să ajute la inventarierea acestora şi să marcheze problemele din asfalt pe o hartă interactivă disponibilă pe site-ul instituţiei. 

În 28 ianuarie, Primăria Arad a cerut populaţiei să participe activ la inventarierea gropilor din asfalt care s-au format în ultimele săptămâni pe mai multe străzi şi bulevarde din oraş, în acest sens punând la dispoziţia cetăţenilor aplicaţia online ‘MyArad’.
Aplicaţia a fost folosită în ultimul an pentru sesizarea oricăror probleme din oraş, însă, de această dată, municipalitatea a dorit ca arădenii să marcheze pe harta interactivă oraşului locurile în care se găsesc gropi, pentru ca echipele de muncitori să le găsească mai repede.
În urma apelului administraţiei locale, zeci de arădeni au marcat gropi şi au făcut sesizări online, iar harta interactivă din aplicaţie a devenit roşie din cauza punctelor marcate ca fiind cu probleme.
De exemplu, pe strada Aviaţiei din cartierul Bujac sunt anunţate ‘cratere de la asfaltul surpat’, iar pe Aleea Tomis sunt semnalate ‘gropi de 20 de centimetri din metru în metru’.
O altă persoană din Arad reclamă că „întreaga stradă Câmpul Liniştii este plină de gropi apărute în ultima săptămână”.
Arădenii reclamă probleme în toate cartierele, în afară de gropile apărute în asfalt fiind menţionate şi capace de canal aflate sub nivelul asfaltului.
De exemplu, se reclama cĂ pe toată strada Neculce capacele canalelor sunt cu aproximativ 15 centimetri sub nivelul asfaltului ceea ce reprezintă pericol de distrugere a maşinilor.
Numărul gropilor de pe străzi a crescut semnificativ în ultimele trei săptămâni, pe mai multe artere principale, dar şi pe străzi secundare, atât din cauza oscilaţiilor mari de temperatură, cât şi în urma intervenţiilor pentru deszăpezire.
Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău, inventarierea gropilor continuă, atât cu ajutorul populaţiei, cât şi cu proprii angajaţi, iar lucrările de reparaţii au început de câteva zile.