Arad: Câțiva zeci de radioamatori din România și străinătate se adună, sâmbătă, în județul Arad, la 90 de ani de activitate neîntreruptă. Motivele

Câțiva zeci de radioamatori din România și din străinătate participă, sâmbătă, la cea de-a 16-a Întâlnire Internațională a Radioamatorilor, care are loc în orașul Pecica din județul Arad, oocazie cu care se marchează și 90 de ani de activitate activitate radio-amatoricească neîntreruptă în Arad. 

Manifestarea, care este organizată decătre Radioclubul YO2KBB și Asociația Teritorială de Acțiune Civică Arad, cu sprijinul Primăriei Orașului Pecica, are loc la Sala Mare de Sport de la intrarea în oraș.

Programul este asemănător edițiilor trecute și a început vineri la ora 17 cu primirea participanților sosiți din alte localități.

Deschiderea oficială are loc sâmbătă la ora 10, dar Târgul Radioamatorilor se va desfășura pe tot parcursul zilei, între orele 8 – 18. Cu această ocazie doritorii vor prezenta diverse lucrări în domeniul radiocomunicațiilor.

În acest an se sărbătoresc 90 de ani de activitate radioamatoricească neîntreruptă în Arad, „Asociațiunea Radioamatorilor din Arad” a fost înființată în anul 1929 şi de atunci activitatea s-a desfășurat în continuu, sub diverse cluburi şi forme de organizare.

Radioclubul ADMIRA este continuatorul juridic al acestor cluburi şi doreşte să aducă un omagiu înaintaşilor organizând o Expoziţie Aniversară de Aparatură de radiocomunicaţii în cadrul Întâlnirii Internaționale a Radioamatorilor, sâmbătă, de la ora 9.

Toți participanții vor fi invitați la ora 13 la prânzul deja-tradițional: gulaș pregătit la ceaun, servit cu pită de Pecica.