Arad: Ce spune senatorul PSD Mihai Fifor despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis. „Nu-i vom face pe plac!”

Președintele Consiliului Național al PSD, fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul de Arad, Mihai Fifor, spune că dacă Președintele României nu va valida cele 2 propuneri pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, PSD are pregătite soluțiile politice, dar nu îl suspenda pe Klaus Iohannis.

Mihai Fifor scrie, luni, pe contul său de Facebook, că președintele Klaus Iohannis „a reușit să atingă noi culmi ale absurdului în tentativele sale obsesive de a bloca și submina funcționarea guvernului și, implicit, a țării”.

Președintele Consiliului Național al PSD mai spune că „dacă și pentru această a treia rundă de nominalizare președintele țării refuză să-și îndeplinească obligațiile, coaliția PSD-ALDE are pregătite soluțiile politice și executive pentru reinstaurarea normalității instituționale, dar fără suspendarea președintelui Iohannis din funcție”.

„PSD știe că asta își dorește cel mai mult domnul Iohannis, să fie suspendat, tocmai pentru a avea prilej să se reîncarce electoral… Nu-i vom face pe plac! Iohannis va fi nevoit să poarte întreaga responsabilitate a faptelor și acțiunilor sale de blocare a României și va deconta corespunzător, la alegeri, în fața românilor, când va fi nevoit să explice, nu doar de ce n-a făcut NIMIC în mandatul său, ci și de ce a fost ostil interesului general de dezvoltare socială și economică a țării promovat de PSD. România are nevoie de un guvern perfect functional, cu toți titularii de portofolii la post. Fiecare zi de blocaj este o zi pierdută pentru această țară”, mai scrie senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

Premierul Viorica Dăncilă i-a propus pentru a 3-a pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, însă, până acum, președintele Klaus Iohannis a refuzat să valideze cele 2 propuneri.

MEDSAJUL COMPLET AL SENATORULUI PSD MIHAI FIFOR

„Astazi, premierul Dancila a retrimis președintelui Iohannis propunerile pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, incercand, inca o data o forma de dialog.

Este un ultim moment in care Președintele României are o șansă de a reveni în matca constituțională în îndeplinirea atribuțiilor și de a emite decretele de numire a miniștrilor propuși deplin legitim de premier.

Dacă, însă, și de această dată domnul Iohannis va alege circul politicianist, anticonstituțional, nu doar că se va compromite iremediabil, dar va sili efectiv coaliția de guvernare să aplice de urgență măsurile legale necesare pentru revenirea la normalitate și buna funcționare a guvernului.

Scrisoarea premierului Viorica Dăncilă invită la revenirea la o colaborare instituționala fireasca, loiala, în interesul României, cu atât mai necesara, acum, în plin mandat al exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Guvernul țării nu poate funcționa ciuntit, cu titulari lipsă la două dintre cele mai importante ministere, ale căror proiecte de investiții sunt vitale pentru milioane de români, de la cele din responsabilitatea Ministerului Dezvoltării – canalizare, apă, drumuri, spitale, scoli, grădinițe, până la cele specifice Ministerului Transporturilor – infrastructură rutieră, feroviară, poduri, întreținere infrastructura.

Nu e nevoie sa mai spunem ca ambele propuneri – Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi – sunt deplin legale și legitime; îndeplinesc toate condițiile de formă și de fond. Mai mult, deși legal nu este necesar, premierul Dancila, în spiritul deschiderii și respectului instituțional, a transmis la președinție și dovada cetățeniei române și domiciliului, cazierul judiciar, declarațiile pe proprie răspundere autentificate notarial privind exercițiul deplin al drepturilor electorale și inexistența cazurilor de incompatibilitate dar și neapartenența la structurile fostei Securități, plus CV-ul, pentru fiecare dintre cei doi candidați.

Niciodată, în ultimii 30 de ani, la numirea unui ministru n-a fost nevoie de așa ceva…însă domnul Iohannis a reușit să atingă noi culmi ale absurdului în tentativele sale obsesive de a bloca și submina functionarea guvernului si, implicit, a tarii.

Dacă și pentru această a treia rundă de nominalizare președintele țării refuză să-și îndeplinească obligațiile coaliția PSD-ALDE are pregătite soluțiile politice și executive pentru reinstaurarea normalității instituționale, dar fara suspendarea presedintelui Iohannis din functie.

PSD știe că asta își dorește cel mai mult domnul Iohannis, să fie suspendat, tocmai pentru a avea prilej să se reîncarce electoral…Nu-i vom face pe plac! Iohannis va fi nevoit să poarte întreaga responsabilitate a faptelor și acțiunilor sale de blocare a Romaniei și va deconta corespunzător, la alegeri, în fața românilor, când va fi nevoit să explice, nu doar de ce n-a făcut NIMIC în mandatul său, ci și de ce a fost ostil interesului general de dezvoltare socială și economică a țării promovat de PSD.

Romania are nevoie de un guvern perfect functional, cu toti titularii de portofolii la post. Fiecare zi de blocaj, este o zi pierduta pentru aceasta tara”.