Arad: Cercetări și dosar penal în cazul infectărilor cu noul coronavirus în căminul de bătrâni de la Sântana. Ce vor să afle procurorii

Îmbolnăvirile cu COVID-19 de la căminul de bătrâni din orașul Sântana, județul Arad, sunt cercetate penal decătre procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș. Aici există cele mai multe cazuri dintre toate căminele de bătrâni din județul Arad.

Procurorii au anunțat, marți, că procurorii au întocmit un dosar de urmărire penală care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal.

În actul de sesizare întocmit de organele de cercetare penală la data de 24.04.2020 s-a reţinut că la Căminul de bătrâni „Altenheim Sanktana” din oraşul Sântana, jud. Arad, au fost diagnosticate cu COVID 19 patru persoane, în perioada în care personalul angajat al căminelor de bătrâni se afla în izolare, în urma Ordonanţei Militare nr. 8/09.04.2020.

Între timp, numărul cazurilor a ajuns la 29, 7 angajați și 22 de beneficiari.

Procurorii vor să afle dacă s-au respectat procedurile protecție a beneficiarilor și personalului angajat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a anunțat luni că a deschis dosar penal și în cazul infectărilor de la căminul din Pecica, dar procurorii din Arad au în lucru mai multe dosare de cercetare penală în cazul infecțiilor cu COVID-19.