Arad: Circa 1.000 de vitezomani, la „Maratonul vitezei” din Arad. Ce au primit

Circa 1.000 de vitezomani au fost descoperiți pe drumurile din Arad în cadrul acțiunii Maratonul Vitezei, desfășurată concomintent decătre polițiștii din întreaga Uniune Europeană.

Conform purtătorului de cuvânt al POliției Arad, Claudiua Iuga, „în cursul săptămânii 01 – 07 aprilie, polițiile din toate statele membre ale Uniunii Europeene au acționat cu toate aparatele radar din dotare pentru depistarea acelor conducători auto care nu respectă viteza legală. Acțiunea s-a desfășurat sub egida T.I.S.P.O.L., la nivelul Poliției Române fiind coordonată de Direcția Rutieră din cadrul I.G.P.R. În județul Arad, au fost utilizate pe parcursul întregii săptămâni toate cele 15 aparate radare din dotare (14 auto + 1 pistol TruCam), fiind aplicate 950 de sancțiuni pentru depășirea vitezei regulamentare, în valoare de 450.000 de lei și au reținute 18 permise de conducere”.

„Activitatea a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere datorate vitezei excesive, aceasta fiind cauza principală de producere a evenimentelor rutiere cu consecințe grave”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al POliției Arad, Claudiua Iuga.

Femeia, mai ceva ca bărbații

Din cele 950 de sancțiuni, o femeie a fost prinsă conducând cu cea mai mare viteză, 102 km la oră prin localitate.

Chiar dacă acțiunea tematică s-a încheiat, pOlițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.