Arad: Circulația pe un important pod rutier din municipiul Arad, închisă, în cursul nopții de vineri către sâmbătă, din cauza condițiilor meteo. Un stâlp mare de iluminat s-a rupt

Circulația pe un important pod rutier din municipiul Arad, care face legătura, peste râul Mureș, între centrul municipiul Arad, cartierul Aradul Nou și mai departe, către Timișoara, pe DN69, a fost blocată timp de mai multe ore în cursul nopții de vineri către sâmbătă din cauza condițiilor meteo.

Probleme sunt însă în aproape tot județul, voluntarii pentru situații de urgență și pompierii militarii intervenind în mai multe zone, atât în municipiu, cât și în județ.

Vântul, care a bătut cu putere în oraș, a rupt un stâlp mare de iluminat de pe podul Traian, ceea ce a declanșat un scurt circuit. Mai mult, stâlpul risca să cadă în Mureș sau peste cine trecea pe pod. În aceste condiții, tramvaiele au fost retrase din cartierul Aradul Nou, iar circulația pietonilor, bicicletelor și mașinilor a fost interzisă. La fața locului au ajuns echipaje de la compania de electricitate și Poliția Locală Arad pentru a remedia situația.

Podul face legătura, peste râul Mureș, între centrul municipiul Arad, cartierul Aradul Nou și mai departe, către Timișoara, pe DN69.

Podul, care este monunent istoric, a fost restaurat cu fonduri europene, în urmă cu mai mulți ani.

Accesul către cartierul Aradul Nou și ieșirea către Timișoara pe DN69 a fost deviată prin cartierul Micălaca.

Codul galben de vânt puternic a creat mai multe probleme în județul Arad

Conform unui bilanț prezentat vineri seară decătre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, în județ au avut loc mai multe intervenții pentru a înlătura copaci rupți, fire de curent căzute pe drumuri sau stâlpi de curent care stăteau să cadă sau chiar s-au rupt.

De asemenea, de pe acoperșul unui bloc de pe Str. Vaslui, din municipiul Arad, s-au desprins bucăți de tablă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, a declarat că echipaje de pompieri militari și mai multe servicii locale pentru situații de urgență sau serviciile edilitare ale primăriilor intervin, în cursul nopții de vineri către sâmbătă, în mai multe zone.

Codul galben de vânt puternic, valabil până sâmbătă la ora 16:00

Un cod galben de vânt puternic este în vigoare până sâmbătă (23 februarie) la ora 16, în București și 36 de județe din România, printre care tot vestul țării.