Arad: Cod galben de inundații extins, inclusiv pentru județul Arad

Codul galben de inundații a fost extins atât ca durată, cât și ca întindere la nivel național.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în intervalul 28 mai, ora 14:00 – 29 mai, ora 16:00.

În această perioadă se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

Atenționarea este valabilă pentru 19 bazine hidrografice, dintre care în vestul țării sunt vizate Barcău în judeţele Sălaj şi Bihor, Crişul Repede în judeţele Cluj şi Bihor, Crişul Negru în judeţele Bihor şi Arad, Crişul Alb în judeţele Hunedoara şi Arad, Bega și Bega Veche în judeţul Timiş, Timiş, Pogăniş, Bârzava, Moraviţa, Caraş și Nera îm judeţele Timiş şi Caraş Severin, Cerna în judeţele Gorj şi Caraş Severin și Jiu în judeţele Hunedoara şi Gorj.

INHGA menţionează că fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 28 mai, ora 16:00 – 29 mai, ora 2:00, pe unele râuri din judeţele Maramureş, Sălaj, Gorj şi Hunedoara.