Arad: Concerte de jazz și spectacole de dans popular maghiar, cu artiști din Budapesta, vineri, la Arad. Intarea e liberă

Concerte și spectacole cu dansatori profesioniști și jazz cu artiști din Budapesta, Ungaria, vor avea loc la Arad, vineri, 16 august, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

Artiștii sunt din Sectorul XII Hegyvidék Budapesta, cu care municipiul Arad este înfrățit.

Spectacolul cu programul ansamblului folcloric maghiar DRUSZA KAMARA. Ansamblul este format din profesori de dans şi dansatori profesionişti pasionaţi încă din copilărie de folclor şi arta dansului popular maghiar.

Prestaţia autentică de dans maghiar va fi urmată de un concert de jazz susţinut de formaţia PREMIER JAZZ BAND. Directorul artistic al formaţiei este inegalabilul trompetist Szalóky Béla, care a devenit celebru în calitatea sa de trompetist al celei mai populare trupe de jazz din Ungaria, Benkó Dixieland Band, o trupă cunoscută de arădeni care au evoluat pe scena Teatrul de vară al Centrului Cultural Judeţean Arad în 2015.

Formația va interpreta într-un stil cât se poate de original piese cunoscute din repertoriul unor artiști și trupe cu renume mondial, precum Bruno Mars, Stevie Wonder, LGT, George Michael și alții.

Prezența oaspeților maghiari în Arad are loc în cadrul Programului de colaborare culturală al orașelor înfrățite Arad și Sectorul XII Budapesta, document oficial semnat în data de 2 aprilie 2019 la Primăria Municipiului Arad.

Acordul de înfrățire între cele două municipii a fost semnat la Budapesta în anul 2015, părțile dorind să deschidă noi posibilități de colaborare în domeniile de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, administrație publică locală etc.)

Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și al Primăriei Sectorului XII Budapesta, prin colaborarea Centrului Municipal de Cultură Arad cu Centrul Cultural MOM din Budapesta.

Concertul, vineri, de la ora 18.00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. Intrarea e liberă

Concertul are loc în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, cu începere de la ora 18.00, iar intrarea este liberă.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad