Arad: Creștere cu 40 la sută a numărului de mașini furate și descoperite la frontieră. Nădlac 2, pe primele locuri

Cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2, aflat pe autostrada Nădlac-Arad, se află în topul zonelor în care s-au descoperit cele mai multe mașini furate din vestul Europei, anunță, duminică, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Astfel, cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare) şi P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Bulgaria, în P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat, precum şi la graniţa cu R. Moldova.

Persoanele implicate au fost cetăţeni români, bulgari, moldoveni, ucraineni, germani, turci, italieni, iar mărcile cele mai întâlnite au fost cele de lux – BMW, Audi sau Jaguar. Cele mai multe persoane descoperite susțin că nu știau că mașinile erau căutate decătre autoritățile din alte țări.

Numărul autovehiculelor furate, descoperite de polițiștii de frontieră, este în creştere cu peste 40% în luna august, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.

În luna august a anului 2019, poliţiştii de frontieră au descoperit 32 autovehicule (27 autoturisme, trei remorci, un microbuz şi un automarfar), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate, în vreme ce anul trecut în august, au fost depistate 22 de mașini.

În toate cazurile, mașinile au fost indisponiblizate, iar persoane implicate sunt cercetate penal.

Sursa foto: arhivă, Poliția de Frontieră Arad