Arad: Cu circa 50 la sută mai multe viroze și puenumonii în această săptămână în Arad, comparativ cu aceeași perioadă din 2018

Cu circa 50 la sută mai multe viroze și puenumonii în această săptămână în Arad, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

Conform Direcției de Sănătate Publică Arad, ultimele 7 zile s-au înregistrat 1.197 cazuri si 70 internari, comparativ cu 765 cazuri si 31 internari, in 2018.

În ceea ce privește pueumoniile, în această săptămână au existat 341 de cazuri cu 55 pacienti internati, comparativ cu 227 cazuri cu 31 pacienti internati, în 2018.

Medicii consideră că numărul real de îmbolnăviri este mult mai mare, dar majoritatea persoanelor evită consultaţiile de specialitate şi se tratează singure sau după indicaţiile primite la farmacie.

În acealași timp, în acest sezon rece s-au înregistrat deja 3 cazuri de gripă, dintre care un pacient, un bărbat de 33 de ani, a murit ca urmare a complicațiilor apărute.

Conform DSP aRAD, în judeţ au fost administrate categoriilor de populaţie cu risc aproximativ 13.000 de doze de vaccin antigripal, primite în toamnă de la Ministerul Sănătăţii.

Medicii susţin că persoanele care sunt sănătoase se mai pot vaccina antigripal, însă fiind sezon de viroze, este posibil să contacteze gripa înainte ca anticorpii să se formeze.

Persoanele care nu beneficiază de doze gratuite de vaccin mai găsesc în farmaciile din Arad ser antigripal eficient pentru patru tulpini, la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei.

În cazul contactării unei viroze, medicii recomandă evitarea administrării antibioticelor, pentru că acestea pot slăbi şi mai mult imunitatea.