Arad: Cum arată monumentul pe care Primăria Arad îl amplasează pentru Centenarul Marii Uniri. Monumentul Guvernului, care a costat 10 milioane de lei, tot mai incert

Primăria Municipiului Arad și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din municipiu au prezentat, joi, machetele grupului statuar „Arad 1918”, o lucrare de artă tridemnsională ce va fi amplasată în fața fostului cinematograf Dacia pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire.

Conform viceprimarului muncipiului Arad, Călin Bibarț, „acesta este un demers al comunității arădene, reprezentată de Primăria Municipiului Arad, prin care marcăm cei 100 de ani de la Marea Unire și încercăm să arătăm forța și importanța Aradului în acei ani”.

„Din păcate, în cei 28 de ani care s-au scurs de la Revoluția din decembrie 1989, toate guvernele României, de atunci până în ziua de astăzi, nu au reușit să realizeze, în orașul nostru, un monument-simbol al Marii Uniri. Într-o astfel de situație, administrația arăderană a incercat să atingă, măcar parțial, acest deziderat al arădenilor. Mulțumiri publice și îndrumătorilor, și tinerei generații, pentru implicarea în acest demers. Sper ca tot acești tineri să fie implicați și în realizarea proiectului mai amplu, atât de mult amânat și așteptat de către arădeni”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

În proiect au fost implicați 16 elevi împreună cu dascălii care i-au coordonat, iar cu această ocazie, colegiul va marca și 60 de ani de existență.

Directorul Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad, Dorina Trandafir, a declarat că la festivitatea de încheiere a anului școlar, în luna iunie, a fost lansat concursul care a generat o mare bucurie în rândul elevilor și a corpului profesoral.

Monumentul, ce reprezintă trei uși cu 3 siluete de oameni decupate, care simbolizează cele 3 provincii românești, va fi inaugurat în data de 30 noiembrie.

Monumentul care a costat 10 milioane de lei și a fost realizat în China, tot mai incert

Pe de altă parte, monumentul Marii Uniri pe care Guvernul a dat 10 milioane de lei și care trebuia amplasat în oraș de câțiva ani, are șanse tot mai mici ca să fie amplasat lângă Consiliul Județean Arad până pe data de 1 decembrie. Monumentul a fost realizat decătre sculptorul Florin Codre în China.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad