Arad: Cum dau jos unii arădeni kilogramele în plus. De la 5 la 85 de ani

Arădenii dorninici de mișcare și să dea jos kilogramele în plus acumulate de Crăciun au luat cu asalt patinoarul din oraș, care este cel mai mare patinoar artificial din vestul țării.

Oamenii care merg la patinoar sunt de toate vârstele… de la 5 la 85 de ani.

Patinatoare la 79 de ani

„Păi am fost și aseară, că au început de să depună (kilogramele în plus – n.r.) și atunci nu mai îmi permit să stau, fiind și proaspăt pensionar, unde ajung. Nu e bine. Toată viața am făcut mișcare, ca amator, și fotbal, și baschet și handbal”, a spus un bărbat.

Un alt bărbat spune că „mișcare e bună întotdeauana, nu doar după mese copioase”

„De câțiva ani de când s-a făcut patinoarul vin și e bine. Eu acum am 79 de ani și îmi place să pantinez în continuare. Eu nu mănânc așa mult, dar mișcare fac mereu. Îmi place foarte mult, păcat că anii s-a dus…”, a declarat o femeie.

„Eu sunt din București, am venit la bunici la Arad, iar acum am venit la pantinoar”, spune o fetiță.

„Noi stăm la Cluj, părinții sunt din Arad, părinții stau în Arad și venit la ei de sărbători. Noi facem sport și la Cluj, mergem și la Cluj la patinoar când putem și aici ne-am bucura un pic mai mult dacă ar fi gheața mai bună, din păcate nu este sperăm că o mai întrețin domnii mai bine de azi încolo”, spune o femeie.

„Vin din Austria, sunt cu nepotul meu și ne bucurăm de sărbători”, spune o femeie.

Un alt bărbat care patinează are 85 de ani.

Gheața, plină de gropi

Unii dintre patinatori sunt nemulțumiți de starea stratului de gheață.

„Gheața e bunișoară, nu e chiar foarte bună, eu sunt obișnuit cu gheață ceva mai bună. Am fost anul trecut și acum 2 ani în Canada și să vedeți diferența. Dar acum pentru strictul necesar, pentru a ca să mai slăbim un pic este foarte bună. Din 2007 în fiecare an vin”, spune un bărbat.

O femeie spune că „ieri s-a putut patina foarte bine, dar astăzi uitați-vă cum arată. Păi nu s-a făcut dimineața, probabil că trebuia din nou apă turnată și nivelată, că nu e nivelată”

„Din păcate gheața foarte proastă, ieri a fost bună și ne-am așteptat ca să fie la fel și astăzi, dar, nu știm de ce, ce se întâmplă, de ce nu o întrețin mai bine, e plină de gropi și e foarte periculos, mai ales pentru oamenii care sunt un pic mai în vârstă, pentru copii nu contează, dacă cad, dar pentru noi, da, contează”, a mai declarat o altă femeie.

Aproape 1.400 de oameni

Peste 565 de oameni au patinat în prima zi de Crăciun, iar în cea de-a 2a zi, numărul celor care au mers la patoniar a depășit 800.

Cel mai mare patinoar artificial din vestul țării

Cel mai mare patinoar artificial din vestul ţării, cu 1800 mp, care a costat peste 1 milion de euro, este Patinoarul Municipal al primăriei Arad.

Program și prețuri

În sezonul 2018 – 2019, patinoarul funcţionează de luni până joi, între orele 09.00 şi 22.30, iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se poate patina între orele 08.00 şi 00:30.

Biletul de intrare costă 16 lei pentru o oră, respectiv 18 lei pentru o serie de 90 minute. Închirierea patinelor costă 9 lei/perechea, pentru o oră, respectiv 10 lei/perechea/90 minute. Ascuţirea unei perechi de patine costă 14 lei.

Anul acesta sunt puse la dispoziţia doritorilor nu mai puţin de 450 de perechi de patine.

Consumă mai mult decât produce

Cel mai mare patinoar artificial din vestul ţării, a fost inaugurat în anul 2006. Patinoarul este folosit doar cel mult 2 luni pe an din cauza cheltuielilor foarte mari de întreţinere. Lunar consumă circa 60.000 lei, iar încasările nu sunt pe măsură. Cu toate că atunci când a fost inaugurat, autorităţile locale spuneau ca patinoarul va putea functiona pana la temperaturi de 15 grade, şi estimau ca sezonul va fi cuprins intre 15 noiembrie si 15 martie, totuşi în realitate, panitoanrul nu funcţionează decât cam 1-2 luni pe an. Şi asta pentru că autorităţile locale aşteaptă de fiecare dată ajutor de la natură şi deschid baza de agrement doar cand e foarte frig. pentru că instalaţiile de curent de întreţinere a pantinoarului au costuri de întreţinere foarte mari, iar veniturile nu sunt pe măsură. Vara patinoarul este folosit ca şi teren de sport cu gazon sintetic.

In Arad, se anunţă temperaturi scăzute, cu alte cuvinte numai bune pentru deschiderea sezonului la patinaj.