Arad: Cum se circulă la frontiera de vest, după ce Ungaria și-a închis frontirerele: timpi mari la camioane, timpi scăzuți la mașini mici

Timpii de aşteptare pentru tranzitare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au crescut, marţi dimineaţă, la două ore pe sensul de intrare în România şi o oră pe sensul de ieşire, pentru camioane, în timp ce la autoturisme traficul are valori foarte mici.

În cel mai mare punct rutier de trecere a fronteirei din Românie, erau folosite, marţi dimineaţă, patru artere de intrare pentru camioane, faţă de două în mod obişnuit, şi patru pentru ieşire din ţară.
Mărirea capacităţii pentru traficul greu s-a făcut prin folosirea arterelor dedicate în mod obişnuit traficului uşor, unde valorile sunt foarte scăzute după ce Ungaria și-a închis frontierele pentru cetăţenii altor ţări.

Pe arterele dedicate traficului uşor erau înregistrate doar câteva autoturisme, astfel că se aştepta cel mult 10 minute pentru control.

În ultimele 24 de ore, respectiv de luni ora 09,00 până marţi ora 09,00, prin PTF Nădlac II au intrat în România doar 7.000 de persoane, cu peste 3.000 mai puţine decât în ziua anterioară, şi au ieşit circa 2.000 de persoane, jumătate decât într-o zi obişnuită.
Valorile vor scădea și mai mult, după ce Ungaria și-a închis deja frontierele pentru traficul de pasageri din alte țări.

Foto: arhivă