Arad: Cunoscutul senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, reales de lider al grupului USR din Senat. Ce priorități are

 Cunoscutul senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, a fost reales în poziția de lider al grupului parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat, a anunțat, marți, USR.

Adrian Wiener spune că este „onorat de încrederea acordată de colegii senatori ai USR și în același timp este conștient de responsabilitatea care îi revine în aceste momente grele pentru România, când, cităm, „o clasă politică iresponsabilă erodează de ani de zile fundamentele statului de drept, care trebuie astăzi reclădit, fără urmă de îndoială”.

„Una dintre cele mai profunde mutilări ale democrației reprezentative o reprezintă alegerea primarilor și președinților de consilii județene într-un singur tur de scrutin. Avem primari aleși cu 15-17%- 20% dintre cetățeni – oameni care decid în numele comunităților. Astfel s-au consolidat feude și clasa politică a devenit o castă. Prioritatea legislativă Uniunii Salvați România pentru această sesiune parlamentară este revenirea la alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi de scrutin. Mă voi bate și ne vom bate pentru dreptul de a alege al românilor. E momentul ca România să își recâștige încrederea; e momentul ca și clasa politică să asculte vocea societății civile și să își recâștige legitimitatea; e momentul să facem un recurs la substanța democrației și să reformăm Legea Electorală”, a mai declarat Adrian Wiener.

Rolul liderului de grup parlamentar este, printre altele, de a reprezenta aleșii partidului în raport cu forurile de conducere, de a face propuneri pentru ocuparea unor poziții de conducere în structurile Parlamentului (comisii, birou permanent, etc.), participă la stabilirea ordinii de zi și prezintă amendamente, etc.