Arad: Descoperirea grupării care provoca explozii la bancomate pentru a fura banii din aparate le-a adus polițiștilor de investigații criminale din Arad premiul pentru merite deosebite

Descoperirea grupării care provoca explozii la bancomate pentru a fura banii din aparate le-a adus polițiștilor de investigații criminale din Arad premiul pentru merite deosebite acordat decătre conducerea POliției Române.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „luni, 25 martie 2019, de Ziua Poliției Române, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sala de protocol a Centrului Cultural al M.A.I., Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Arad a fost premiat pentru merite deosebite în activitatea de investigații criminale”.

„Șeful S.I.C., comisar șef de poliție Adrian Șimon, a primit această distincție de la Inspectorul General al Poliției Române, chestor general Ioan Buda, pentru activitatea serviciului, în urma căreia s-a reușit identificarea cu operativitate a autorilor furturilor comise prin explozie asupra bancomatelor din Arad și alte localități din țară, precum și pentru identificarea autorilor în faptele comise cu violență în perioada 2018-2019. De asemenea, comisar șef Adrian Șimon i-a fost înmânată, de președintele Corpului Național al Polițiștilor, chestor Petre Stancu, placheta „Polițist de Onoare”, acordată în fiecare an celor mai merituoși polițiști din cadrul Poliției Române”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

În cazul exploziei de la bancomantul din Arad, din care s-a furat suma de 424.880 lei, 3 bărbați sunt arestați preventiv, iar o femeie este anchetată în stare de libertate.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.