Arad: Din nou aglomerație la Nădlac 1, unde se așteaptă 3 ore la intarea în România, iar la Nădlac 2 se așteaptă 40 de minute. Motivele

Este din nou aglomerație la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, unde duminică dimineaţă se aşteaptă trei ore pentru efectuarea formalităţilor de intrare în România. Aici sunt deschise 19 căi de intrare în țară… 7 puncte fixe de control și 12 staţii mobile. 

Motivele sunt aceleași: oameni mulți și controale epidemiologice la intrarea în România.

La Nădlac II, se așteaptă 40 de minute la intrarea în România și sunt deschise şase artere de intrare.

La Nădlac I s-a înregistrat un trafic mai mare în ultimele 24 de ore, pe ambele sensuri de tranzitare. Pe aici au intrat în România 5.850 de persoane cu 1.600 de mijloace de transport şi au ieşit 4.350 de persoane cu 1.100 de mijloace de transport.

În afară de aglomeraţie, un alt motiv pentru timpii mari de aşteptare la intrarea în ţară îl reprezintă „controalele amănunţite efectuate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19”, respectiv triajele epidemiologice.

Pe sensul de ieşire din România, traficul se desfăşoară normal şi se aşteaptă 10-15 minute pentru formalităţi, la toate punctele de trecere din judeţul Arad.

Vineri după masă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare, astfel că tranzitarea acestei ţări se face în permanenţă, ceea ce ar fi urmat să elimine momentele cu aglomeraţie ridicată din unele puncte de frontieră.

„Traficul se desfăşoară în condiţii normale, civilizate”, a afirmat ministrul, aflat într-o vizită la PTF Nădlac I.