Arad: Dosar penal în cazul bărbatului care a murit de coronavirus și a fost internat la Spitalul Județean din Arad. Ce caută procurorii

Un dosar penal pentru zădărnicia combaterii bolilor a fost deschis, marți, în cazul bărbatului de 64 de ani din Arad care a murit, luni, la câteva ore de la confirmarea infectării cu noul coronavirus, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

La cererea procurorilor dincadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, polițiștii ridică documente de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Procurorii vor să afle în ce condiții a fost internat bărbatul la ATI, dacă s-a respectat triajul epidemiologic, protocoalele și procedurile medicale necesare în asemenea situații. Procirorii mai vor să afle și de ce pacientul a fost internat în clădirea centrală a spitalului județean și nu în clădirea care a fost eliberată special pentru suspecții de coronavirus.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 24.03.2020 un dosar de urmărire penală, urmare a unor articole publicate in mediul on-line, articole din care rezultă că în perioada 20-23.03.2020 pe Secţia ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost internată o persoană de sex masculin în vârstă de 64 ani, persoană care a decedat la data de 23.03.2020, la data decesului fiind confirmată pozitiv cu noul coronavirus (COVID19).