Arad: Dosar penal pentru coronavirus, în cazul unui tânăr aflat în autoizolare, care a ieșit în oraș cu prietenii

Un tânăr din orașul Sântana, din județul Arad, s-a ales cu dosar penal dupăce nu a respectat măsura autoizolării la domicliu.

Conform unor informații, bărbatul venise împreună cu alți 3 membri ai familiei din străinătate, din zona galbenă, și a fost introdus în autoizolare. A doua zi, la controlul poliției, bărbatul nu a mai fost găsit acasă.

Cercetările arată că, pentru câteva ore, acesta a plecat împreună cu alți 2 prieteni în altă localitate din județul Arad. S-a întors apoi acasă, iar controalele ulterioare ale autorităților l-au găsit la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat, joi, că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş a fost înregistrat, joi, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 1 din Codul penal.

În actul de sesizare s-a reţinut că în data de 18.03.2020, o persoană de pe raza localităţii Sântana, jud. Arad, aflată în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, nu a respectat această măsură, părăsind în mod voluntar domiciliu.
În acest moment se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 1 din Codul penal.