Arad: Dosarul „Mită la PSD Arad-DNA” rămâne cu arest la domiciliu. Hotărârea, definitivă

Inculpații dincadrul dosarului „Mită la PSD Arad-DNA” rămân în arest la domiciliu.

Dupăce Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis să admită propunerea de prelungire a arestului la domiciliu în cazul „Mită la PSD Arad-DNA”, Dima Cristian, Horgea Cristian, Ispravnic Cristian-Ilie și Lucaciu Mircea-Andrei au constetat măsura, iar, zilele trecute, instanța a decis să le respingă cererea ca fiind nefondată. Hotărârea este definitivă.

Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție poate fi citită complet aici sau în linkul de mao jos.

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000326019

Detalii soluţie: Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Dima Cristian, Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei împotriva încheierii nr.11 din 10 ianuarie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr.48/1/2020. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorii inculpaţi, în sumă de câte 80 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 23 ianuarie 2020″, se arată pe pagina de internet a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Cine este în arest la domiciliu

În aceste condiții, inculpaţii Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei rămân în arest la domiciliu până la data de 15.02.2020, inclusiv.

Băețan Vasile-Alin şi Pascu Patriciu-Mirel sunt cercetați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Și fosta șefă a Inspectoratului Școlar, prof. Anca Stoenescu, care este și consilier municipal PSD, este cercetată în stare de libertate.

Dacă ceilalți 7 inculpați sunt acuzați că ar avea legătură cu mită dată pentru angajări la cântarul DRPD din punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, Ancsa Stoenescu este acuzată că ar fi concediat un inspector școlar, ilegal, la cererea PSD.

Deputatul Dorel Căprar, care este președintele PSD Arad, are calitatea de inculpat în acest caz. Ancheta mai vizează alți 2 parlamentari PSD deputatul de Arad Florin Tripa și deputatului de Caraș-Severin Ioan Chisăliță.

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA susțin că angajările la cântarul DRDP Timișoara din punctul de trecere a frintierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, s-ar fi făcut doar cu acordul conducerii PSD Arad, iar candidații ar fi plătit mită care ajungea chiar și la 10.000 de euro de persoană. Funcționarii care lucrau în sistem ar fi trebuit să plătească o taxă de protecție cuprinsă între 100 și 500 de euro lunar, mai susțin procurorii DNA Timișoara.