Arad: Drapel de Luptă nou pentru jandarmii din Arad. Care este motivul

Jandarmeria Arad a primit un nou Drapel de LUptă. Ceremonialul militar de prezentare a noului drapel, care a fost condus decătre inspector șef, colonel Claudiu Daniel Burlan, a avut loc, luni, 3 decembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.maj. Daniel Monoranu, „Drapelul de Luptă este un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare, amintind fiecărui militar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României”.

„Vechiul Drapel de Luptă își va ocupa locul binemeritat într-un muzeu al Jandarmeriei Române. Noul drapel al uității a fost achiziționat prin programul derulat la nivelul Jandarmeriei Române ,,Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor ei’’,dedicat Centenarului Marii Uniri și are la bază modificarea stemei din centrul acestuia, Drapelul de Luptă având pe fâșia galbenă Stema României în culori, brodată cu fir aurit și mătase. Stema este compusă dintr-un scut mare în interiorul căruia se află acvila încoronată în conformitate legii privind stema țării și sigiliul statului cu modificările și completările ulterioare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.maj. Daniel Monoranu.

Primul Drapel de Luptă

„Dacă vorbim de primul Drapel de Luptă românesc, nu putem să nu amintim faptul că, în 19 Martie 1863, la solicitarea generalului Ioan Emanoil Florescu, domnitorul Al. I. Cuza hotărăște printr-un Înalt Ordin de Zi: ,,Considerăm că armata, în urma unirii nu trebuie să aibă decât un drapel, având în vedere că adevărata emblemă a României nu poate fi alta decât acvila romană, am decretat și decretăm ce urmează: acvila romană cu crucea în cioc
se va pune ca emblema României, deasupra drapelelor armatei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.maj. Daniel Monoranu.

Avansări în grad înainte de termen

Tot luni, pentru rezultate deosebite în activitatea desfășurată și cu prilejul Zilei Naționale a României, un ofițer și trei subofițeri au fost înaintați în gradul următor , înaintea expirării stagiului minim.

Sursa foto: Jandarmeria Arad