Arad: Drum județean închis din cauza inundațiilor. 50 de ha de terenuri, sub ape. Și totuși există și o chestie bună

Un drum județean și câteva zeci de hectare de terenuri agricole sunt inundate în județul Arad. Autoritățile au decis, încă de luni, să închidă circulația pe drum pentru a evita producerea unor incidente.

Drumul Județean 708 Dieci-Revetiș, din județul Arad, este închis dupăce a fost indundate de apele Crișului Alb, care s-au revărsat din matcă, porțiunea de drum fiind inundată aproape în fiecare an. Drumul este inundat pe 2 porțiuni care măsoară peste 130 de metri.

Apă de 40 de cm pe drum

Conform primarului comunei Dieci, Liviu Traian Burta, „probleme ca în fiecare an sau chiar de multe ori și de 2 ori pe an, cu inundații. Cum spuneam, vorbeam cu localnicii, că pentru noi e și o binecuvântare că face terenul ca să fie mai productiv din aluviunile pe care le aduce Crișul Alb, dar creează și anumite neplăceri, pentru că drumul județean 708, în fiecare an aproape că trebuie să-l blocăm, să-l închidem circulației rutiere. Din fericire, nicio gospodărie a populației nu este afectată și nicio localitate nu este izolată. Pentru că cei din Revetiș au varianta, în continuare, pe la Berindia, Păulian, Buteni și nu avem probleme să fie vreo persoană afectată că e izolată”.

„Apa pe drum ieri era undeva de 40 de cm, cea mai adâncă, și astăzi, undeva la 30-35 cm. Astăzi cu Duster am trecut pe acolo și este ok, iar după masă estimăm că o să redeschidem drumul că se retrag apele”, a mai declarat primarul comunei Dieci, Liviu Traian Burta.

Localnicii din Revetiș au de ocolit cca 20 de km ca să ajungă în centrul de comună.

Vestea bună

Tot în zonă sunt inundate și cca 50 de ha de terenuri agricole.

„Poate că va trebui în viitor să gândească cei care administrează drumul, să găsim o soluție ca să nu fie afectat. Acum din feririce e și vacanță, copiii nu trebuie să meargă la școală, astfel trebuia să venim pe rute ocolitoate. Timpul de deplasare era mai mare. În rest, ne bucurăm că aduce aluviuni și avem teren productiv”, a mai declarat primarul comunei Dieci, Liviu Traian Burta.

Până în acest moment nu sunt afectate gospodării. Și alte râuri din județ au ieșit din matcă în ultimele zile, dar nu au inundate terenuri, drumuri sai gospodării.

Comuna Dieci se află în estul județului, la cca 100 de km de municipiul Arad.