Arad: Este oficial: Circulația pe pasajul de pe centura Aradului, din zona CET, se deschide luni la ora 11.15

Este oficial. Pasajul din zona CET de pe centura nord-vest a municipiului Arad, care este parte din DN7, va fi inagurat luni, la ora 11.15 minute.

Anunțul a fost făcut, vineri, decătre Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, care a anunțat că luni are loc deschiderea traficului prin devierea pe pasajul denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile de Cale Ferată Brad și Curtici, dar și DJ 709B.

Cu toate că lucrările au fost reluate şi oprite de mai multe ori, iar termenele de finalizare amânate de mai multe ori, pasajul este gata la 7 ani de la începerea lucrărilor și la 6 ani de la termenul stabilit inițial. Scandalul nu a lipsit nici pe ultima sută de metri, directorul DRPD Timișoara, Cristian Ispravnic, acuzând constroctorul că putea da drumul circulației încă din luna august și să finalizeze ulterior lucrările care nu avea legătură cu traficul, dar a vrut ca să blocheze intenționat pasajul.

Pe centură mai este în lucru un alt pasaj, cel aflat la ieșirea către Vladimirescu, care trece peste calea ferată Curtici-Arad-București.

Lucrările la cele două pasage, au început în anul 2011 cu termene de finalizare în cursul anului 2012. Cele două şantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012. Pasajele sunt extrem de necesare pentru că cele trei bariere de pe şoseaua de centură sunt coborâte circa 8 ore din 24, ceea ce creează o serie de blocaje în circulaţia pe centură.