Arad: Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL), despre BREXIT: „am votat cu regret”, „un moment greu pentru viitorul Europei”, „Europa se schimbă”

Europarlamentarul PNL din Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că a votat cu regret ratificarea retragerii Marii Britanii și Irandei de Nord dincadrul Uniunii Europene.

Acordul de Retragere a Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice a fost ratificat miercuri, 29 ianuarie, de către Parlamentul European.

Gheorghe FALCĂ mai spune că „este moment greu pentru viitorul Europei și trebuie să fim conștienți că ne așteaptă o perioadă dificilă de tranziție. Această decizie, ratificată acum și de Parlamentul European confirmă că Europa se schimbă și că ne îndreptăm spre o nouă etapă a Uniunii Europene. Votul este un moment istoric, dat fiind faptul că după 47 de ani Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea și cu siguranță următoarele 11 luni în care se vor negocia relațiile economice între U.E. și Marea Britanie vor fi extrem de dificile”.

Conform lui Gheorghe Falcă, „urmează o perioadă de reconstrucție și reorganizare a Uniunii Europene așa cum a funcționat ea până în acest moment, astfel încât până la finalul anului să avem un acord și să evităm o ruptură extremă între Marea Britanie și Uniune. Nu în
ultimul rând trebuie să avem în vedere că decizia luată de Marea Britanie și Irlanda de Nord nu înseamnă doar o schimbare a reglementărilor economice ci aduce modificări și în domeniile securității, energiei și transporturilor”.

Votul din Parlamentul European a avut loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituționale din Parlamentul European.