Arad: Evenimentul care lansează tendințele și gusturile din acest an în cofetărie, patiserie și HORECA are loc la Arad, de joi până sâmbătă. Vin cofetari premiați la nivel mondial

Târgul care lansează tendințele și gusturile pentru acest an în domeniile cofetăriei, panificației și HORECA are loc la Expo Arad de joi până sâmbătă inclusiv (28-30 martie), ocazie cu care la Arad vin cei mai cunoscuți și premiați cofetari și patiseri din lume.

Expoziţia Internaţională GastroPan, care a ajuns la cea de-a 9a ediție, este considerată cea mai mai mare de acest fel din Europa de Sud-Est și așteaptă peste 20.000 de vizitatori.

La Arad, târgul are loc pentru prima dată.

Se așteaptă peste 20.000 de vizitatori

Conform președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici, „ne aşteptăm la un număr de peste 20.000 de vizitatori. Expoziţia va fi cea mai mare de acest fel din judeţ, urmare unei colaborări cu GastroPan”.

„Avem un parteneriat semnat în baza căruia sperăm că vom colabora mulţi ani de acum înainte, pentru că la Arad avem condiţii excelente pentru organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură. La ediţia din acest an este confirmată participarea a peste 130 de expozanţi din 22 de ţări”, a mai declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici.

Care este motivul pentru care GastroPan a ales Aradul

Conform managerului de PR GastroPan, Daniel Maior, Aradul a fost ales ca locaţie pentru următorii ani atât datorită poziţionării geografice, cât şi a infrastructurii.

„Aradul are unul dintre cele mai bine dotate centre expoziţionale din ţară. Fiind cel mai mare eveniment de profil din această zonă a Europei, poziţionarea Aradului este un avantaj, iar autostrada asigură un acces facil la locaţie pentru expozanţii din afara ţării”, a mai declarat managerul de PR GastroPan, Daniel Maior.

În prim planul ediţiei vor fi nutriţia, multifuncţionalitatea şi apropierea de consumator.

Evenimentul va stabili tendinţele în domeniul panificaţiei, cofetăriei şi produselor culinare, urmând să aibă loc show-uri live şi concursuri. Aproximativ 100 de brutari, cofetari şi bucătari sunt înscrişi în competiţii.

Se aleg „pâinea anului” și „tortul anului”

Vor fi desemnate „pâinea anului” şi „tortul anului”. În cazul torturilor, spun organizatorii, acestea tind să devină dietetice, iar expozanţii vor prezenta reţete inedite.  În cazul torturilor, spun organizatorii, acestea tind să devină dietetice, iar expozanţii vor prezenta reţete inedite.

Totodată, îngheţata artizanală va fi o temă importantă a evenimentului. La început de sezon, furnizorii vor lansa gusturile anului, dar şi noile modele de echipamente şi vitrine care permit prepararea îngheţatei chiar în faţa clienţilor.

În cadrul expoziţiei vor mai avea loc lansări de produse, conferinţe şi workshop-uri.

Circa o treime dintre expozanţii GastroPan 2019 vor fi din afara graniţelor României, fiind companii mari cu tradiţie în panificaţie, cofetărie şi HoReCa.

Evenimentul are loc la Expo Arad, pe o suprafaţă de 7.850 mp, în patru săli de prezentare, două de concurs şi spaţii exterioare.

Expoziţia GastroPan poate fi vizitată de joi până sâmbătă, în intervalul orar 10:00-18:00.