Arad: Explozie provocată intenționat, urmată de un incendiu, într-un bloc din județul Arad

O explozie provocată intenționat, care a fost urmată decătre un incendiu, a avut loc, dumimică dimineața, într-un bloc din localitatea Vladimirescu, județul Arad.

O persoană a ajuns la spital, iar alți locatari din bloc s-au autoevacuat.
La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, polițiști și pompieri.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „la fața locului s-au deplasat: un echipaj de pompieri de la Detașamentul Arad, SMURD TIM Arad, SMURD Vladimirescu, un echipaj Inspectoratul de Poliție Județean Arad, E-on și Enel. ”

„Incendiul s-a produs unei explozii provocate în mod intentionat de către proprietarul unuia din cele 2 apartamente de la parterul blocului. A fost o singură victimă, care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad fără probleme deosebite. Au fost verificate toate apartamentele din imobil, deteriorat în totalitate fiind doar apartamentul în care a avut loc explozia, iar alte două apartamente având 2 geamuri spate: unul în urma exploziei și celălalt în urma verificărilor efectuate de către pompieri. Toți locatarii s-au autoevacuat. Incendiul a fost stins în aproximativ 30 minute. Cauza probabila „folosirea cu intenție a surselor de aprindere in vederea producerii incendiului””, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Arad