Una dintre noutățile culturale în perioada în care cinematografele trebuie să respecte o serie de măsuri impuse măsurile luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus este Taxi Drive In, pe care Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură îl organizează la cinema ARTA din centrul Aradului.

„Taxi Drive In” este un program special al Centrului Municipal de Cultură Arad constând în proiecții speciale în grădina de vară a cinema Arta, care are începe Vineri, 5 iunie și sâmbătă, 6 iunie.

„În colaborare cu o companie de taxi, care va furniza mașinile, se va utiliza curtea interioară ca un spațiu de parcare și, totodată, de vizionare a proiecțiilor speciale. Spațiul nefiind configurat ca o parcare – și nedorind ca spectatorii să fie supuși stresului parcării în spații mici, Vor fi puse la dispoziția publicului mașini gata parcate din care vor putea vedea filmele din program. Totodată, având un început de vară deosebit de răcoros, publicul are parte de confort termic la ora târzie a proiecției”, a declarat directorul Centrului Municipal de Cultură Arad, Daniela Andreica.

Intrarea la proiecții, care este gratuită, se va face pe bază de rezervare, iar în cazul în care solicitările vor fi numeroase, proiecțiile se vor repeta. Totodată, dacă există cerere semnificativă, autoritățile au în vedere organizarea unui weekend de drive in cinema, eventual într-una din parcările centrelor comerciale – sau în alte spații, în funcție de condiționările tehnice ale evenimentului.

Sursa foto: Cinema Arta Facebook