Arad: Fostul președinte al clubului de fotbal UTA, considerat „salvator” al clubului, Alexandru Meszar, candidatul UDMR pentru funcția de primar al Aradului

Fostul președinte al clubului de fotbal UTA Arad, Alenxadru Meszar, care a condus și clubul Atletico Arad, a fost prezentat, vineri, drept candidatul UDMR pentru funcția de primar al municipiului Arad, în timp ce pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va candida președintele filialei judeţene a Uniunii, deputatul Petru Farago.

Alexandru Meszar deține, în acest moment, funcția de director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Arad, din care a anunțat că se va suspenda pe perioada campaniei electorale.

Meszar este cunoscut în lumea sportului drept „părintele” UTA Arad, lui fiindu-i atribuită salvarea clubului de fotbal în 2013, când a întâmpinat mari dificultăţi financiare. Totodată, anterior el a condus clubul de fotbal Atletico, dar a fost implicat şi în alte proiecte sportive.

Meszar a spus, vineri, că în urmă cu o lună nu s-ar fi gândit la o astfel de provocare, de a fi candidat pentru funcţia de primar, însă a acceptat propunerea.

„Am acceptat pentru că am experienţă în administraţie, reprezentarea unor grupuri şi a cetăţenilor. Consider că pentru sportul arădean este un avantaj să aibă la primărie pe cineva care cunoaşte fenomenul UTA, dar mă aştept să primesc voturi nu doar de la iubitorii sportului arădean”, a declarat , a mai declarat Alexandru Meszar.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi următorul viceprimar al Aradului, Meszar a spus că nu porneşte în competiţie de pe locul doi, ci îşi doreşte fotoliul de primar.

UDMR are de 20 de ani același viceprimar, Bognar Levente 

În ultimii 20 de ani, UDMR a avut în municipiul Arad în permanenţă un viceprimar, pe Levente Bognar, fost preşedinte al filialei judeţene a Uniunii, în prezent preşedinte al organizaţiei municipale UDMR. Alegerea unui viceprimar UDMR a fost posibilă în condiţiile în care începând cu anul 2000 a existat o colaborare permanentă în Consiliul Local între UDMR şi PSD, PDL și ulterior PNL.

Peste 16.000 de maghiari, în municipiul Arad

În municipiul Arad există o comunitate de peste 16.000 de locuitori de etnie maghiară, iar UDMR are un viceprimar şi doi consilieri locali locali. La nivelul judeţului, UDMR are, în urma alegerilor din 2016, cinci primari, cinci viceprimari, 60 de consilieri locali şi doi consilieri judeţeni.

A mai sajtótájékoztatón Faragó Péter bemutatta az RMDSZ Arad városi polgármester jelöltjét Alexandru Meszart, valamint az őt támogató tanácsosok listáját, amelyet Bognár Levente városi elnök vezet.

Publicată de RMDSZ Arad Megye pe Vineri, 6 martie 2020

Sursa foto: UDMR Arad Facebook