Arad: FOTO VIDEO Buburuzele au invadat mai multe localități din Arad, de pe Valea Mureșului. Oamenii sunt disperați, după ce unele gâzele îi și mușcă

Mii de buburuze au invadat mai multe localități din județul Arad. Delicatele vietăți au intrat în case, în poduri, peste tot unde găsesc o crăpătură cât de mică în zid. De vină par să fie zilele călduroase de toamnă, care au dat peste cap bioritmul acestor gâze, care cred că este o perioadă de vară.

ARADCU 00 INVAZIE BUBURUZE MA15OCT_Trim

Mii de buburuze au invadat mai multe localități din județul Arad. Delicatele vietăți au intrat în case, în poduri, peste tot unde găsesc o crăpătură cât de mică în zid. De vină par să fie zilele călduroase de toamnă, care au dat peste cap bioritmul acestor gâze, care cred că este o perioadă de vară.De câteva zile, orașul Lipova, de exemplu, se află sub asediul roiurilor de buburuze. Oamenii, care se plâng că substanțele chimice folosite nu combat gâzele, spun că sunt nevoiți să le adune pur și simplu cu mătura sau cu aspiratorul. Localnicii susțin că delicatele vietăți au ajuns să fie agresive și uneori chiar înțeapă ori mușcă.https://realitateadearad.net/index.php/2019/10/16/arad-foto-video-buburuzele-au-invadat-mai-multe-localitati-din-arad-de-pe-valea-muresului-oamenii-sunt-disperati-dupa-ce-unele-gazele-ii-si-musca/

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 16 octombrie 2019

De câteva zile, orașul Lipova, din județul Arad, de exemplu, se afla sub asediul roiurilor de buburuze. Oamenii le adună pur și simplu cu mătura. Sunt cu miile peste tot, în gradini, case, pe stradă, spre disperarea localnicilor. Oamenii spun că delicatele gâze au ajuns să fie agresive, uneori chiar înțeapă, se așează pe haine, intră în casă, în dulapuri, invadează toate spațiile, oricât de mici.

Sub asediul roiurilor de buburuzemprimaria Lipova a dispus primele măsuri.

Autoritățile locale au și o explicație pentru invazia buburuzelor.

De câțiva ani, atunci când toamna este lungă și zilele călduroaseroiuri întregi de buburuze invadează localități din județul Arad. După câteva zile, acestea se retrag, însă până atunci localnicii adună zeci de galeți cu gâze.