Arad: FOTO VIDEO Cea mai spectaculoasă probă de la Raliul Aradului. Centrul Aradului, pistă de raliu, spre încântarea miilor de spectatori

Aradul este timp de două zile capitala sportului cu patru roţi. Piloţi din mai multe ţări participă la ediţia din acest an a Raliului Aradului. Atracţia raliului a fost cursa care a avut loc, vineri, chiar pe bulveardul central din Arad.

ARADCU 00 RALIUL ARADULUI VI24MAI (3)

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 24 mai 2019

Ceade-a11a ediţie a Raliului Aradului ţine până sâmbătă, perioadă în care concurenţii străbat trasee din municipiu şi judeţ. Promotorul competiei este multiplul campion national si mondial la box in 1997 si campion national de raliu in 2003, Mihai Leu.

Raliul Aradului reprezinta o etapa comuna în Trofeul European de Raliuri (FIA – ERT), Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National de Rally 2 si Campionatul National de Raliuri Istorice.

Atracţia raliului a fost proba superspeciala de 2,21 km, care a avut loc, vineri, în faţa primăriei, din centrul municipiului Arad, cu începere de la ora 20.00. Este un caz rar pentru orașele din România, chiar și pentru cei mai experimentați piloți.

Circulaţia pe o parte a bulevardului central s-a închis timp de mai multe ore, iar bulevardul devine parte a competiţiei. În zonă s-au montat garduri de protecţie, iar spectatorii erau la doar câțiva metri de mașinile care circulau cu viteză mare.

Momentul care cuprinde curse spectaculoase atrage în fiecare an mii de spectactori.

Competiţia continuă sâmbătă prin judeţ, iar premierea concurenţilor, va avea loc în faţa Primăriei Arad cu începere de la ora 21.

65 de chipaje din ţară şi din străinătate au luat startul la raliului Aradului, care a devenit una dintre cele mai importante competiţii de proFil
din Europa. Lungimea totală a raliului este de circa 486 km cu 9 probe speciale.

Bătălia pentru locul 1 este extrem de strânsă, mai ales că la start se aliniează piloți cu experiență, printre care favoritul numărul 1, Simone Tempestini, alături de Bogdan Marişca, Titi Aur, Dan Gîrtofan, Vali Porcişteanu sau David Botka.

Evenimentul este cunoscut şi atrage mii de turişti în Arad. De altfel, evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean și Primăria Municipiului Arad.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț

Traseele competiţiei sunt în municipiul Arad şi pe dealurile şi munţii de pe Valea Mureşului.