Arad: FOTO VIDEO Ministru MAI, Marcel Vela: De luni nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, din județul Arad, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

ARADCU 00 MINISTRUL MARCEL VELA MAI NADLAC VI29MAI

Arad: FOTO VIDEO Ministrul MAI, Marcel Vela, anunţă că tranzitarea frontierei româno-ungare se va permanentiza de la ora 21.00https://realitateadearad.net/index.php/2020/05/29/arad-foto-video-ministrul-mai-marcel-vela-anunta-ca-tranzitarea-frontierei-romano-ungare-se-va-permanentiza-de-la-ora-21-00/Arad: FOTO VIDEO Ministru MAI, Marcel Vela: De luni nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formăhttps://realitateadearad.net/index.php/2020/05/29/arad-foto-video-ministru-mai-marcel-vela-de-luni-nu-este-deschisa-activitatea-strandurilor-piscinelor-bazinelor-sub-nicio-forma/Sursa foto și video 2: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad#arad #nădlac #mai #marcelvela #isuarad #georgeplesca

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 29 mai 2020

„În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

El a precizat că oamenii vor putea merge la plajă, dacă se respectă măsurile de siguranţă sanitară.

„Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri. Până pe 1 iunie vor apărea şi ordinele comune ale miniştrilor, fie că este vorba de zona sportivă – ministrul Tineretului şi Sporturilor şi împreună cu ministrul Sănătăţii, fie că este vorba de zona alimentaţiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinară şi ministrul Sănătăţii sau în zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Mediului. Aşadar, de luni, iată, există această perspectivă de a implementa a doua relaxare după starea de urgenţă, în această stare de alertă. Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Marcela Vela a amintit că tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad