Arad: FOTO VIDEO Peste 100 de copii și părinții lor, într-o Horă a Unirii inedită

O horă a unirii inedită a avut loc, vineri după masă, în municipiul Arad. Peste 100 de copii de toate vârstele, dar și părinții acestora, s-au prins în Hora Unirii pe gheața Patinoarului care aparține Primăriei Arad. Inedia acțiunea a fost organizată de un preot ortodox din Arad.

Cu patine în picioare, peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani din Arad au format o mare horă a unirii pe gheața patonioarului care aparține Primăriei Municipiului Arad.

Pentru mulți dintre micuți a fost pentru prima dată când și-au pus patine în picioare, așa că atunci când s-au prins mână în mână ca să formeze hora unirii nu au refăcut doar cel mai simbolic dans al românilor, ci au fost ajutați de cei din jur ca să nu cadă. Cert este că pentru copii au fost o distracție de neuitat.

În horă s-au prins și părinții copiilor.

Acțiunea a fost organizată decătre preotul paroh ortodox din cartierul Aradul Nou, Cosmin Gabriel Mariș, care a chemat la eveniment copii din mai multe parohii și din toate confesiunile.

Primăria Municipiului Arad a ajutat acțiunea asigurând gratuit patine pentru cei care nu aveau.

La finalul manifestării, copii și părinții au fost răsplătiți decătre preotul Cosmin Gabriel Mariș cu ceai cald, dulciuri și cozonac.