Arad: FOTO VIDEO Procesiune cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi două icoane ale Maicii Domnului, de dimensiuni mari, pictate la Muntele Athos, în Duminica Floriilor, la Arad

O procesiune cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi două icoane ale Maicii Domnului, de dimensiuni mari, pictate la Muntele Athos, a avut loc în Duminica Floriilor, la Arad. Este pentru prima dată când Catedrala Arhiepsicopală din Arad a oficiat o asemenea procesiune.

Procesiunea, care a fost organizată decătre Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei şi împreună lucrare a Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Emilian Crișanul, acum, când, spun oficialii bisericii, suntem încercaţi de noua boală molipsitoare ce ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ, este mare nevoie de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii veşnice cereşti.

Cu începere de la ora 12.00, racla ce cuprinde sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi două icoane ale Maicii Domnului, de dimensiuni mari, pictate în Muntele Athos au fost amplasate într-o maşină special pregătită, care le-a dus prin mai multe locuri importante din Arad.

Mașina care a transportat Sfintele Moaște și Icoanele Maicii Domnului a fost împodobită cu ramuri de salcie, simbol al Floriilor și intrarea Domnului Iisus în Ierusalim.

Itinerarul procesiunii a cuprins: Catedrala Arhiepiscopală – Spitalul Clinic de Urgențe Județean – Spitalul Municipal – Spitalul TBC – Bulevardul Revoluției – Calea Aurel Vlaicu – Strada Voinicilor – Calea Timișorii și Șoseaua de centură a Municipiului Arad.
Este pentru prima dată când Catedrala Arhiepsicopală din Arad a oficiat o asemenea procesiune.

Știre în curs de actualizare.