Arad: FOTO VIDEO Sărbători Regale: Majestatea Sa Margareta a pregătit cozonac, pască și a vopsit ouă roșii în mod tradițional: „dacă suntem împreună, suntem mai puternici”

Sărbători Regale în județul Arad. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu petrec Paștele la Castelul Regal de la Săvârșin.

Majestatea Sa Margareta a publicat pe pagina de internet a Familei Regale, romaniaregala.ro, un film realizat în bucătăria castelului, în care, alături de bucătăreasa Familei Regale, Viorica Călin, pregătește cozonac, pască și ouă roșii, vopsite în mod tradițional.

Deși este un moment dificil pentru națiunea română și pentru lumea întreagă, Familia Regală dorește să păstreze tradițiile noastre, chiar dacă se află în izolare, se menționează pe romaniaregala.ro.

„Astea au fost pregătirile noastre pentru Paştele din acest an şi sperăm ca şi dumneavoastră să faceţi aşa ceva şi sper să ne vedem în ziua de Paşti, duminică”, spune MS Margareta în finalul clipului video.

Castelul Regal de la Săvârşin, singura reşedinţă privată a Familei Regale a României

Castelul Regal de la Săvârşin, care este singura reşedinţă privată a Familei Regale a României, era locul preferat al Regelui Mihai.

Majestatea Sa Margareta s-a ocupat personal de restaurarea castelui, încheiată în 2015, folosind jurnale și fotografii ale Reginei Mamă Elena, aşa că Săvârşinul a devenit locul cel mai apropiat sufletul Majestăţii Sale. De altfel, în ultimi ani, zilele de naştere ale Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Radu sunt sărbătorite în privat la Săvârşin. Majestatea Sa Margareta spune mereu că la Săvârşin se simte acasă.

Conform tradiţiei instituite decătre Regele Mihai de la recuperarea Castelui, Familia Regală petrece sărbătorile de iarnă și vacanța de vară la Sărvârşin.

Confiscat de comuniști, castelul a fost reședință de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu

Regele Mihai I a cumpărat castelul în 1943, iar reşedinţa a Fost amenjată de către Regina Mamă Elena. După abdicarea regelui Mihai, la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne, iar mai târziu castelul a fost renovat şi transformat în reşedinţă de vânătoare a Fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. După 1990 castelul a fost transferat Regiei Autonome a Protocolului de Stat. Pe 1 iunie 2001, castelul a fost retrocedat Regelui Mihai I. Castelul este înconjurat de specii rare de copaci şi un parc dendrologic de 6,5 ha prevăzut cu lac şi debarcader. Creat în actuala formă în 1830, parcul este unul dintre cele mai vechi din România.

Sursa foto-video: romaniaregala.ro