Arad: Guvernul face investiții de 110 milioane lei pentru a proteja de inudații Zona Crișurilor. Măsurile alese

Mai multe investiții hidrotehnice sunt realizate de către Guvern în zona Crișurilor, a anunțat, joi, deputatul PSD Arad, Florin Tripa.

Deputatul PSD Florin Tripa apreciază că „Ministerul Apelor și Pădurilor a optat corect pentru acumulările nepermanente în Judeţul Arad, drept soluţie tehnică de protecţie a cetăţenilor din zonele cu risc de inundaţii. Astfel de investiţii hidrotehnice asigură liniștea oamenilor care locuiesc în acest tip de zone și care de-a lungul vieții au fost nevoiți să se lupte cu furia apelor”.

Anul acesta vor fi finalizate 60 de lucrări hidrotehnice în toată ţara, unele dintre acestea fiind deja începute. Judeţul Arad beneficiază de investiţii în acest domeniu de 110 milioane lei. În acest moment este vorba despre patru investiții majore aflate în derulare, și care vizează protecția localităților și a arădenilor împotriva inundaților.

Soluţia tehnică aleasă este cea a acumulărilor nepermanente ce permite, în cazul în care, există o cantitate foarte mare de precipitații, care se adună într-un singur loc de pe un areal mare, să fie captate și reținute. Practic, timp de 72 de ore, acumularea reține aceste volume de apă, iar după aceea, apa este deversată controlat pe albia minoră a acelui curs. În acest fel se elimină pericolul de inundații a gospodăriilor.